Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Mandarijnentulband met maanzaad

Een reactie plaatsen

tulband-boven

Deze prachtige mandarijnentulband was een groot succes tijdens de Kerstlunch, en daarna bij koffie en thee. Er kunnen wel 16 – 20 plakken uit, dus ideaal voor een groot gezelschap of voor een paar dagen bezoek achter elkaar.

Het is een heel makkelijk recept. Je moet er alleen wat tijd voor uittrekken, vooral omdat als voorbereiding de mandarijnen 2 uur moeten koken. Daarna is het een ‘piece of cake’.

Het recept stond in de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

  • 500 gram mandarijnen
  • 2 eetlepels polenta (maisgriesmeel)
  • 8 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 400 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels maanzaad
  • tulbandvorm voor ongeveer 2,4 liter
  • eventueel crème fraîche of slagroom voor erbij

Pel de mandarijnen, doe ze in een pan en voeg zoveel water toe dat ze onderstaan. Breng het water aan de kook en laat met deksel op de pan 2 uur zachtjes koken. Giet dan af en laat 1 uur afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de tulbandvorm in en bestrooi met de polenta.

Doe de mandarijnen in een ruime komen pureer met de staafmixer. Voeg de eieren, bakpoeder en suiker toe en pureer tot een beslag.

Meng het amandelmeel en maanzaad erdoor. Schenk het beslag in de tulbandvorm.

Bak de tulband in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar (als een breinaald er droog uitkomt). Dek af met aluminiumfolie als de tulband te donker wordt. Laat in de vorm helemaal afkoelen (minimaal 3 uur) voor je hem op een schaal stort.

Lekker met crème fraîche.

tulband-doorkijkje

 

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s