Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Haricot verts salade met geroosterde tomaatjes en vegetarische kipstuckjes

Een reactie plaatsen

salade-haricot-verts

Ik kook niet zo vaak met vleesvervangers, maar deze eenvoudige en lichte salade met haricots verts, geroosterde tomaatjes en rucola smaakt wel érg lekker met vegetarische kipstuckjes!

Het recept scheurde ik onlangs uit een blad, ik weet alleen niet meer welk. Mocht je het weten, dan hoor ik het graag en vermeld ik het hier.

Ingrediënten:

  • 2 doosjes vegetarische en biologische (gegrilde) kipstuckjes (Vegetarische Slager). Je kunt deze ook vervangen door bijv. Quorn stukjes
  • 1 ciabatta
  • 75 gram rucola
  • 1 rode ui
  • 200 – 300 gram haricots verts
  • 250 gram trostomaatjes
  • 3 eetlepels extra virgine olijfolie
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • bosje verse bladpeterselie
  • bosje verse munt, alleen de blaadjes
  • 4-6 lente-uitjes
  • grof zeezout
  • zout en peper

Verwarm de oven op 180 graden. Maak croutons van de ciabatta door deze in kleine blokjes te snijden. Doe ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en met wat grof zeezout. Laat ze in ongeveer 15 minuten krokant worden. Schep ze halverwege even om.

Bak de kipstuckjes in een koekenpan in wat olie tot ze bruin zijn en zet ze even opzij.

Verwijder de puntjes van de haricots verts en kook ze ongeveer 3 minuten in een pan met ruim water tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en spoel ze goed met koud water zodat ze niet verkleuren en nagaren.

Bak de trostomaatjes even heel kort (1-2 minuten) in een hete koekenpan met een druppel olijfolie op heel hoog vuur.

Maak een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd en ahornsiroop. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de lente-uitjes en rode ui in dunne ringen en hak de groene kruiden grof. Roer rucola, haricots verts, ui-ringetjes en kruiden door elkaar mét de dressing. Houd wat gehakte munt en peterselie apart.

Leg de salade op een mooie schaal en verdeel de kipstuckjes en de croutons erover. Bestrooi met het restje kruiden.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s