Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Gevulde boerenkoolsoep met kidneybonen en rozemarijn

Een reactie plaatsen

boerenkoolsoep

Deze gevulde boerenkoolsoep heb je zó gemaakt, smaakt er goed en is supergezond! Lekker op een koude dag.

Het recept is afkomstig van het Amerikaanse kookblog Connoisseurus Veg van Alissa Saenz.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3-4 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 blik gepelde tomaten, 400 gram
  • 1 blik kidneybonen, 400 gram, uitgelekt
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • ongeveer 400 gram gesneden boerenkool
  • sap van 1 citroen
  • eventueel een beetje pittige pepersaus of harissa

Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui hierin ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje zachtjes mee.

Voeg dan alle andere ingrediënten toe, roer totdat de tomatenpuree is opgenomen en breng aan de kook.
Laat de soep dan ongeveer 20 – 30 minuten zachtjes koken tot de boerenkool zacht is.

Breng op smaak met wat peper en zout. Schep in kommen en voeg eventueel wat harissa toe.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s