Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Parmigiana van wortel- en knolgroenten

Een reactie plaatsen

parmigiana-opzij

Een heerlijke winterse Parmigiana die deze keer niet met aubergine is gevuld, maar met winterwortel, pastinaak en knolselderij. En natuurlijk ontbreken de tomatensaus, Parmezaanse kaas en mozzarella nietšŸ˜Š .

Inspiratie voor dit gerecht vond ik in een blad, ik geloof van de Vitamin Store.

Ingrediƫnten:

  • 1 kilo groenten waar je dunne plakken van kunt snijden of schaven, zoals knolselderij, wortel, pastinaak, rammenas of koolrabi
  • 1 kilo rijpe tomaten, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 140 gram tomatenpuree
  • olijfolie
  • verse oregano
  • verse basilicum
  • 200 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1-2 buffelmozzarella (ik vond 1 bolletje genoeg)
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd of schaaf dunne plakken van de groente, met bijvoorbeeld de kaasschaaf of een scherp mes. Blancheer de groenten ongeveer 2-3 minuten in kokend water met zout. Giet ze af en laat uitlekken.

De tomatensaus: snijd de tomaten in blokjes en bak ze met de knoflook in olijfolie. Doe de puree en 3-4 takjes oregano erbij en laat een halfuur tot een uur inkoken – tot de saus dikker is. Breng op smaak met zout en peper.

Vet een grote ovenschaal in en leg een dun laagje tomatensaus op de bodem. Bedek met een laag groenten (dakpansgewijs) en bestrooi deze met basilicum- en oreganoblaadjes en Parmezaanse kaas. Leg er hier en daar een stukje mozzarella op. Ga zo laag voor laag verder: saus, groenten, kruiden, kaas.

Eindig met een laagje tomatensaus met Parmezaan en mozzarella.

Zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie 50 minuten in de oven. Verwijder dan de folie en laat nog 10-15 minuten bakken tot de Parmigiana een mooie goudbruine kleur heeft.

parmigiana-groenten

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen Ć©n geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s