Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bietensoep met appel

Een reactie plaatsen

bietensoep-december

Deze simpele bietensoep is snel gemaakt en smaakt heerlijk.

Wil je het jezelf extra makkelijk te maken, koop dan het bietensoep-verspakket bij Albert Heijn, dat bevat bijna alle ingrediënten voor deze soep.

Ingrediënten:

  • 800 gram rode bieten (ongeveer 6 stuks)
  • 1 goudreinet
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 125 ml crème fraîche
  • peterselie
  • zout en peper naar smaak

Schil de bieten en snijd ze in kleine blokjes. Schil ook de appel en snijd in kleine blokjes.

Snipper de uien en de knoflook.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de biet en appel toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee. Schep af en toe om.

Voeg het water en de bouillontabletjes toe, breng aan de kook en laat de soep – met deksel op de pan – ongeveer 30 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep met de staafmixer, roer er crème fraîche door en breng nog even kort aan de kook. Breng de soep op smaak met wat peper.

Garneer de soep met de peterselie.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s