Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bread and Butter Pudding met appel

Een reactie plaatsen

pudding

Dit is een erg leuk en lekker nagerecht om te maken, en helemaal niet moeilijk! Een echte Engelse bread & butter pudding.

Dit basis voor dit recept komt uit een oude Allerhande en heb ik een beetje aangepast.

Ingrediënten:

(voor 4-6 personen – het lijkt misschien niet zo veel maar ’t is een stevig toetje)

  • 4 sneetjes witbrood, zonder korst, diagonaal gehalveerd
  • ongeveer 6 eetlepels sinaasappel-gemberjam (of een andere jam, die jij lekker vindt)
  • 25 gram zachte roomboter
  • 2 stevige appels (bijv. Elstar)
  • 100 gram rozijnen
  • 100 ml appelsap
  • 2 eieren
  • 500 gram magere vanillekwark (ik kon dit niet vinden dus gebruike kwark-yoghurt appel/kaneel – ook heerlijk. Kortom, inproviseer !)
  • 100 ml melk
  • lage ovenschaal (1 liter), ingevet

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm in een kleine pan de rozijnen met de appelsap 5-8 minuten zachtjes, tot de rozijnen het vocht hebben opgenomen. Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes.

Halveer de sneetjes brood diagonaal en besmeer ze met boter en royaal jam. Leg ze dakpansgewijs in de ovenschaal, afgewisseld met een laagje rozijnen en schijfjes appel.

Klop de eieren los met de melk en de kwark en schenk over het brood. Bak de broodpudding in 25-30 minuten goudbruin en gaar (NB. bij mij duurde het zeker 10 minuten langer, misschien omdat ik een vrij hoge ovenschaal gebruikte). Serveer de broodpudding warm of lauwwarm.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s