Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Spruitjesquiche met blauwe kaas en walnoten

Een reactie plaatsen

spruitjestaart

Deze quiche met spruitjes en blauwe kaas smaakt verrukkelijk! De bodem van speltmeel is heerlijk en de vulling is super! Eet er een frisse salade bij en je hebt een heerlijk maal.

Het recept stond onlangs in het magazine van Eko Plaza.

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 225 gram speltmeel
  • 120 ml slagroom
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 40 ml olijfolie

Voor de vulling:

  • 500 gram kleine spruitjes, panklaar gemaakt
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel ricotta
  • zwarte peper uit de molen
  • 150 gram walnoten, even geroosterd in een droge koekenpan
  • 200 gram romige blauwschimmelkaas
  • quichevorm van 28 cm doorsnede

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kneed een soepel deeg van het speltmeel, de slagroom, zout, bakpoeder en olijfolie en laat het , gewikkeld in huishoudfolie, minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Kook intussen de spruitjes beetgaar in 5-7 minuten. Giet ze af in een vergiet, spoel ze koud af zodat ze niet doorgaren en laat goed uitlekken.

Klop de eieren smeuig met de ricotta en flink wat zwarte peper.

Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 3 mm dikte en bedek er de ingevette quichevorm mee.

Meng de spruitjes en de walnoten en doe ze in de taartvorm. Verdeel het eiermengsel erover en daarna de blauwe kaas.

Bak de quiche in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen voor het aansnijden en serveren.

(Hieronder een foto van de nog ongebakken quiche – het eimengsel moet nog worden toegevoegd.)

spruitjestaart-rauw

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s