Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Indonesische roerbak met sobanoedels, snijbonen en honingpinda’s

Een reactie plaatsen

roerbak-met-snijbonen-honingpindas-en-sambal

Dit is een variant op het bekende Indonesische gerecht ‘sambal telor’. Het is een heerlijk gekruid noedelgerecht met snijbonen en pindasaus, met daarbij fris-pittige komkommersalade.

Het recept zat een tijdje geleden in de vegetarische Hello Fresh-box, die ik een keer uitprobeerde.

Ingrediënten:

  • 6 – 8 eieren
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 600 gram snijbonen
  • 60 gram pikante honingpinda’s
  • 4 theelepels currykruiden
  • 1 komkommer
  • 300 gram (soba)noedels
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 40 ml sojasaus
  • 4 theelepels sambal
  • 2 theelepels honing
  • 4 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels ketjap
  • peper en zout, naar smaak

Breng de eieren aan de kook en kook ze in 6-8 minuten hard. Giet daarna af, laat schrikken onder koud water en pel ze.

Snijd op pers ondertussen de knoflook. Snijd de geschilde gember fijn, snijd de rode peper (zonder de zaadlijsten) fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in dunne schuine reepjes van een halve cm.

Hak een kwart van de pinda’s fijn. Meng de currykruiden in een kom met de sambal, fijngehakte pinda’s en 4 theelepels water. Spreid per ei een stuk vershoudfolie van 20 x 20 cm uit en verdeel het sambalmengsel over ongeveer 7 x 7 cm. Leg het ei in het midden en vouw de folie er omheen zodat het hele ei is bedekt met het mengsel. Draai de uiteinden dicht. Herhaal dit voor de andere eieren. Bewaar tot gebruik.

Snijd de komkommer in halve plakken. Meng in een kom de honing met de balsamicoazijn en een derde van de rode peper. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de komkommersalade in de koelkast.

Kook 2 liter water (500 ml per persoon) voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 3-4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, gember en overige rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen toe en bak, afgedekt, 8 minuten mee.

Roer ondertussen in een kom de pindakaas los met de sojasaus, ketjap en 2 eetlepels water per persoon. Voeg de noedels en de pindasaus toe aan de snijbonen, zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten. Verdeel de noedels over de borden. Bestrooi met de overige pinda’s en serveer met de kwartjes ei en de komkommersalade.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s