Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Curry met bloemkool, aardappelen, kikkererwten en palm- of boerenkool

2 reacties

curry-bloemkool-raita

Dit is een heerlijke korma curry, gevuld met aardappel, bloemkool, kikkererwten en palmkool.

Het recept vond ik op de website van De Hippe Vegetariër – een website met veel lekkere vegetarische recepten.

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 blik kikkererwten à 400 gram, uitgelekt
  • 200 gram palmkool (cavolo nero), fijngesneden. Kun je geen palmkool vinden, dan kun je ook kiezen voor boerenkool (ik kocht paarse boerenkool, ook erg lekker !)
  • 1 pakje Korma kruidenpasta van Fair Trade Original of een half potje …
  • 270 ml kokosmelk
  • 1 blik gepelde tomaten, 400 ml
  • 1 grote bos koriander
  • 250 ml stevige kwark
  • 2 naan broden

Blancheer de bloemkool en aardappel in heet water tot ze net beetgaar zijn (de bloemkool ongeveer 4 minuten, de aardappel 8 minuten) en giet af.

Verhit een eetlepel kokosolie (of andere olie) in een grote pan met stevige bodem. Voeg de kruidenpasta toe en roer een minuutje totdat het flink gaat geuren. Voeg de kokosmelk toe en roer totdat deze gemengd is met de kruiden. Voeg dan de gepelde tomaten toe en plet met een spatel in de pan tot er een egale saus ontstaat.

Voeg de geblancheerde bloemkoolroosjes, aardappelblokjes en palmkool toe, laat 5 minuten pruttelen en roer af en toe. Voeg dan de kikkererwten toe en roer opnieuw.

Zet het vuur af zodra de palmkool zachter maar nog wel knapperig is en laat nog even stoven met de deksel op de pan. Pak een grote hand van de koriander en meng dit samen met de kwark in de keukenmachine of blender tot een echte Indiase Raite (frisse yoghurtsaus). Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de  naan broden in de oven of in de grillplan.

Verdeel de curry over de borden, garneer met de overige koriander en serveer de raita en het naanbrood erbij.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Curry met bloemkool, aardappelen, kikkererwten en palm- of boerenkool

  1. Ziet er heerlijk uit! Ga ik deze week proberen! Denk je dat het ook lekker is met indiase rijst?

  2. Ha Louie, ik denk dat het zeker ook lekker is met Indiase rijst. Goed idee!
    Hartelijke groet en eet smakelijk, Marianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s