Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

kaas’gehakt’ballen

Een reactie plaatsen

kaasballen

Deze kaas’gehakt’ballen zien er super uit, hebben een mooie stevige structuur en smaken heerlijk ! Ze zijn eenvoudig te maken, dus zeker een aanrader!

Het recept stond onlangs in supermarktmagazine Boodschappen.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 5 sneetjes niet te vers bruinbrood, in miniblokjes
  • halve theelepel Marmite, Maggi of Worcester Sauce
  • 125 gram geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eieren, losgeklopt
  • paneermeel
  • 50 gram boter of vloeibaar bakprodukt

Verhit één eetlepel olie en fruit hierin het sjalotje en de knoflook.
Doe de broodblokjes in een kom. Voeg hier de gebakken sjalot en knoflook bij. Verdeel de Marmite erover en schep de kaas, bieslook en mosterd erdoor.
Voeg de eieren en wat paneermeel toe en kneed tot een stevige massa.

Vorm er 4 ballen van en rol deze door wat paneermeel.

Verhit de rest van de olie met de boter en bak hierin de ‘gehaktballen’ in 12-15 minuten goudbruin.

bonen-en-bal

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s