Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bloemkoolsoep met gember, kurkuma en komijn

Een reactie plaatsen

bloemkoolsoep

Dit is een heel eenvoudige, gezonde en lekkere soep van bloemkool, gekruid met komijn, kurkuma en gember.

Het recept vond ik in de laatste Boodschappen.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma / koenjit
  • snuf nootmuskaat
  • 1-2 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 2-3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kilo bloemkool, in kleine roosjes
  • 500 ml groentebouillon van een tablet
  • 100 ml kookroom
  • handvol krulpeterselie om te garneren

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui een paar minuten. Voeg de kruiden, gember en knoflook toe en fruit nog 1 minuutje mee. Voeg de bloemkoolroosjes en bouillon toe en stoof dit met deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom toe. Kook een paar minuten zachtjes door en breng verder op smaak met zout en peper. Garneer met peterselie.

Vind je de soep te stevig, voeg dan wat extra water of bouillon toe.

Lekker met goed brood of kaastosti’s !

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s