Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bliss bowl met geroosterde kerrie-bloemkool, couscous en hummus

Een reactie plaatsen

Oh wat is dit lekker… ! De combinatie van in de oven geroosterde kerrie-bloemkool, zoetzure komkommer, gebakken champignons op een bedje van couscous met pikante hummus en een yoghurt-tahindressing is werkelijk verrukkelijk!

Het recept vond ik in de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

voor de zoetzure komkommer:

  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 komkommer

voor de dressing:

  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 theelepels tahin
  • 2 eetlepels citroensap

voor de bowl:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 bloemkool
  • 200 gram (volkoren) couscous
  • 400 gram champignons
  • 200 – 250 ml groentebouillon
  • 20 gram platte peterselie, grofgehakt
  • 8 eetlepels pikante hummus
  • bakpapier

Verwarm de oven op 200 graden.

Meng de azijn en suiker in een schaal en roer tot de suiker oplost. Snijd de komkommer in kleine blokjes en voeg toe. Schep even om en laat marineren.

Meng de yoghurt, tahin en het citroensap in een kom tot een romige dressing. Voeg eventueel 1 eetlepel water toe om de dressing te verdunnen.

Meng 2 eetlepels olijfolie met de kerrie, peper en zout in een kom. Snijd de bloemkool in roosjes, schep door de kerriemarinade en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkool 30 minuten tot de roosjes goudbruin zijn.

Doe ondertussen de couscous in een kom en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Wrijf de korrels tussen je vingers tot ze met een dun laagje olie bedekt zijn. Schenk de bouillon erbij en laat een paar minuten wellen.

Halveer de champignons en snijd de grote in kwarten. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons in 4 minuten gaar. Breng op smaak met zout, peper en de helft van de peterselie.

Verdeel de couscous over 4 komen. Doe in elke kom wat geroosterde kerriebloemkool, gebakken champignons en zoetzure komkommer. Schep een lepel hummus in het midden van elke kom en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de yoghurtdressing.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s