Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

aardappel kikkererwten curry

Een reactie plaatsen

Dit is een zeer eenvoudige en lekkere curry die snel op tafel staat!

Vind je ‘m zo een beetje saai, doe er dan nog wat spinazie of bloemkool doorheen.

Het recept haalde ik van Smulweb.

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels curry-pasta (kant en klaar)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels kokosolie of olijfolie
  • koriander
  • eventueel voor er doorheen nog wat: spinazie, wortel of bloemkool

Was de aardappelen en snijd ze in blokjes, snipper de ui en hak of pers de knoflook.

Verhit wat (kokos)olie in een pan met zware bodem. Voeg ui, knoflook en tomaat toe en bak ongeveer 1 minuutje. Voeg daarna de currypasta toe en de tomatenpuree, meng dit goed met de groentes en bak even mee. Voeg dan de aardappelen toe en water tot de aardappelen net niet helemaal onder staan. Roer even door, deksel erop en kook tot de aardappelen bijna gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten). Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit. Neem, zodra de aardappelen bijna gaar zijn, het deksel van de pan en laat de saus wat indikken. Voeg een flinke scheut kokosmelk toe. Voeg de kikkererwten toe. Roer goed door tot de kikkererwten ook warm zijn.

Lekker met naan, Turks brood en/of een gekookt eitje.

Hieronder de aardappel-kikkererwtencurry samen met een restje aubergine-courgettetajine, couscous en platbrood.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s