Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Spinazietaart met veggie ham en kaas

2 reacties

spinazietaart-met-veg-ham

Mooi, makkelijk en lekker is deze hartige spinazietaart. Lekker met een frisse salade!

spinazietaartpunt

Ingrediënten:

  • 5-6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 600 gram diepvries bladspinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • ongeveer 200 gram vegetarische ham (ik gebruikte broodbeleg, in reepjes gesneden)
  • 4 eieren
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 gram verkruimelde feta of geraspte belegen kaas (ik gebruikte een mengsel van 2 restjes)
  • quichevorm 24 cm doorsnede, ingevet

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Druk de deegranden goed tegen elkaar en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met het paneermeel.

Verwarm de spinazie ongeveer 2 – 4 minuten in de magnetron op 800 watt. Laat daarna uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 1-2 minuten. Voeg de hamreepjes toe en bak even mee. Knijp de spinazie iets uit en dep droog met keukenpapier. Schep de spinazie door het ui-ham-mengsel en bak ongeveer 2 minuten mee. Laat iets afkoelen.

Klop de eieren los met kerriepoeder, crème fraîche, zout en peper. Meng de kaas erdoor. Schep het spinaziemengsel op de deegbodem en giet het eimengsel erover. Bak de taart in 30 – 35 minuten goudbruin en gaar.

De taart is warm en koud lekker !

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Spinazietaart met veggie ham en kaas

  1. Bedankt voor je heerlijke gerechten. MMMMMMMM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s