Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Linzensalade

Een reactie plaatsen

Deze lekkere, gezonde en makkelijke maaltijdsalade met linzen, bleekselderij, rucola, spinazie, tomaatjes en een heerlijke dressing met balsamico-azijn en zongedroogde tomaatjes komt uit mijn fijne nieuwe kookboek: “De veldkeuken” van Femke de Winter-Went.

Ingrediënten:

  • 200 gram (le Puy) linzen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 450 ml water
  • 3 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 200 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • een handje rucola
  • een handje spinazie
  • 150 gram verse geitenkaas of feta

Voor de dressing:

  • 100 gram gedroogde tomaten, geweekt of op olie
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 50 ml olijfolie
  • peper en zout

Doe de linzen in een ruime pan met de hele knoflookteentjes, het laurierblaadje en de kruiden. Doe er het water bij en kook de linzen, met deksel op de pan, in ongeveer 30 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Gooi het laurierblaadje weg. Vis de knoflook eruit en prak de teentjes fijn voor de dressing.

De dressing: snijd de gedroogde tomaten heel fijn of pureer ze. Meng met de balsamicoazijn, de geprakte knoflook, de olijfolie en wat zout en peper.

Snijd de rucola grof en roer dit met de bleekselderij, bosuitjes en tomaatjes, met de dressing, door de linzen. Leg de linzensalade op een bedje spinazie en brokkel de geitenkaas eroverheen.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s