Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Worteltagliatelle in maanzaad-balsamicosaus

Een reactie plaatsen

Behalve de tijd die je kwijt bent aan het in dunne repen schillen of snijden van de wortels, is dit een heel snel, makkelijk én erg lekker en origineel gerecht!

Het recept komt uit ‘Bieslook & Polenta – vegetarisch koken op z’n Berlijns‘ van Susann Probst & Yannic Schon.

Ingrediënten:

(voor 2 personen)

  • 450 gram (gele) wortels (ik kon alleen oranje vinden, ook mooi & lekker)
  • 3 gedroogde vijgen, in dunne reepjes gesneden
  • 1 takje rozemarijn, de naaldjes grof gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 1 handje pijnboompitten
  • 2 theelepels maanzaad
  • 5 eetlepels groentebouillon
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • versgeraspte Parmezaanse kaas

Schil de wortels en snijd of schil ze in hele dunne reepjes of linten. Pel de knoflook, hak fijn en fruit in een grote koekenpan in de boter.

Doe de wortels in de pan en bak kort mee. Voeg de vijgen, de pijnboompitten, het maanzaad en de rozemarijn toe. Blus af met de groentebouillon, breng op smaak met zout en peper en stoof op laag vuur 10-15 minuten met het deksel op de pan, tot de wortels een pasta-achtige textuur hebben. Roer af en toe.

Voeg tot slot de balsamicoazijn toe aan de tagliatelle en breng nogmaals op smaak met zout en peper. Garneer voor het serveren met Parmezaanse kaas.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s