Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Quiche met bloemkool en Leidse kaas

Een reactie plaatsen

 

Schitterend en erg lekker is deze quiche gevuld met bloemkoolrijst, geroosterde paprika en Leidse kaas.

Het recept vond ik in een recente Allerhande.

 

Ingrediënten:

  • 1 potje geroosterde paprika (295 gram, uitgelekt)
  • 400 gram bloemkoolrijst (bak kant en klaar, of zelf 400 gram bloemkoolroosjes in de keukenmachine fijnmalen !)
  • 2 bosjes salade-ui, ongeveer 6 stuks
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 theelepels al-andalus specerijenmelange
  • 150 gram belegen Leidse kaas
  • 1 rol vers bladerdeeg, 270 gram
  • vierkante of rechthoekige (spring)vorm (24 x 24 of 20 x 30), ingevet

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paprika in stukjes en meng door de bloemkoolrijst. Halveer de salade-ui in de lengte.

Meng de eieren met de crème fraîche en al-andalus. Rasp de kaas en roer erdoor.

Bekleed de vorm met het bladerdeeg, verdeel het bloemkool-paprikamengsel over de bodem en schenk het eimengsel erover. Leg de salade-ui er naast elkaar op (snijd eventueel bij) en druk licht aan. Bak in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je de quiche aansnijdt. Door de bloemkoolrijst blijft de vulling vrij zacht.

Eet smakelijk !

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s