Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Safraantagliatelle met gekruide botersaus

Een reactie plaatsen

Deze tagliatelle met een Marokkaanse twist smaakt bijzonder en erg lekker !

Het recept komt uit Plenty van Yotam Ottolenghi.

Ingrediënten:

  • verse of gedroogde tagliatelle voor 4 personen (het recept beschrijft ook hoe je zelf tagliatelle kunt maken, maar ik heb voor het snelle alternatief gekozen)
  • 1-2 theelepels saffraandraadjes
  • 80 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 4 eetlepels grof gesnipperde munt
  • 4 eetlepels grof gesneden peterselie

voor de specerijenboter:

  • 200 gram boter : ik vond de botersaus te veel en te vet en raad je aan om óf wat minder boter en olie te gebruiken óf niet alle saus over de pasta te gieten, maar de gesmoorde sjalotjes en kruiden eruit te scheppen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 sjalotten, in dunne reepjes
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel cayennepeper
  • halve theelepel chilivlokken
  • halve theelepel geelwortelpoeder
  • 1 theelepel zout
  • zwarte peper

Doe voor de specerijenboter de boter en de olie in een koekenpan en smoor de sjalotten 10 minuten tot ze glazig zijn. Voeg nu de specerijen, het zout en een beetje peper toe. Houd de saus warm.

Kook de tagliatelle in een grote pan met gezouten water en wat saffraan beetgaar. Giet hem af en doe weer in de pan. Giet (een deel van !) de specerijenboter over de pasta en vermeng alles goed. Schep de pasta op vier borden en bestrooi elke portie met pijnboompitten en kruiden. Dien direct op.

Lekker met een frisse salade.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s