Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Tomaten-broodsoep

Een reactie plaatsen

Deze gevulde tomatensoep, waar ook venkel, wortel en brood in zit, is werkelijk verrukkelijk!

Het recept staat in kookboek De Veldkeuken van Femke de Winter-Went.

Ingrediënten:

voor 4-6 personen

  • 800 gram rijpe tomaten, in parten gesneden (of 2 blikken gepelde tomaten)
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 2 eetlepels olijfolie, plus een scheut om in te bakken
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 150 gram bleekselderij (ongeveer 3 stengels), in kleine blokjes
  • 1 kleine wortel, in kleine blokjes
  • 1 venkelknol, in kleine blokjes
  • handje verse basilicum
  • 1 liter water
  • peper en zout (of 1 groenten-bouillonblokje, waar ik voor koos)
  • 100 gram (oud zuurdesum) brood zonder korst

Verwarm de oven voor op 210 graden. Doe de tomatenparten in een ovenschaal met de knoflook en besprenkel ze met de olijfolie en de balsamicoazijn. Bak de tomaten 10-15 minuten in de oven tot ze zacht zijn.

Doe een flinke scheut olijfolie in de soeppan en bak de ui, venkelzaad, bleekselderij, wortel en venkel ongeveer 15 minuten op matig vuur tot ze een beetje gekarameliseerd zijn.

Pureer de tomaten in een keukenmachine of met de staafmixer en giet ze bij de andere groenten in de pan. Snijd de steeltjes van de basilicum fijn en kook die alvast mee.

Voeg 750 ml – 1 liter water toe en wat zout en peper naar smaak (of bouillonblokje) en laat de soep 5-10 minuten zachtjes doorkoken.

Snijd of scheur het brood in stukjes en gooi het in de soep, samen met de verse basilicum.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s