Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Venkel-appelsalade met zachte geitenkaas

Een reactie plaatsen

Dit is een lekkere frisse, knapperige salade gevuld met venkel, appel, rode ui en zachte geitenkaas.

Lekker met in de oven geroosterde aardappeltjes of met goed brood.

Het recept stond onlangs in de vegetarische kookrubriek van Sonja van de Rhoer in Trouw.

Ingrediënten:

voor 4 personen (of voorgerecht voor 8)

  • 2 eetlepels appelazijn
  • 4 eetlepels zonnebloem- of koolzaadolie
  • eventueel 0,5 eetlepel pastis of ouzo
  • zout en peper
  • 3 venkelknollen
  • 2 rode appels
  • 1 rode ui
  • 200 gram zachte geiten- of schapenkaas
  • ongeveer 20 sprietjes bieslook

Klop een dressing van de appelazijn, olie, pastis en peper en zout.

Maak de venkel schoon, verwijder de voet en snijd de venkel in luciferreepjes. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne halve plakjes.
Pel de ui en snijd deze in heel dunne halve ringen. Snijd de kaas in blokjes en knip de bieslook fijn.

Meng alle ingrediënten luchtig en serveer de salade.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s