Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bulgur met geroosterde bospeen en geitenkaas

1 reactie

Dit is een heerlijk gerecht met bulgur vermengd met in kerrie gebakken ui en knoflook, bedekt met in de oven geroosterde zoete bospeen en zachte geitenkaas.

Het recept stond onlangs in het tijdschrift van de EkoPlaza.

Ingrediënten:

  • 6 eetlepels olijfolie + extra om in te bakken
  • 2 eetlepels honing
  • 2 cm geraspte gember
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 1 bos bospeen, schoongemaakt en in schuine stukjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 cm geraspte verse kurkuma (geelwortel). Kun je dit niet vinden, dan kun je ook een theelepel gemalen kurkuma toevoegen
  • 200 gram (spelt)bulgur
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • handje verse peterselie, fijngehakt

Verwarm de oven op 200 graden.

Klop de olie, honing, gember, rasp en sap van limoen door elkaar en meng door de wortelstukjes. Rooster de wortel in een ovenschaal in ongeveer 30 minuten beetgaar.

Verwarm intussen een lepel olie in een pan en fruit de ui en knoflook en de kurkumarasp rustig zacht en glazig. Haal van het vuur.

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken.

Haal de wortels uit de oven, zet op een zeef en vang het vocht op.

Roer het wortelbakvocht en de gebakken ui-knoflook door de bulgur.

Verdeel de bulgur over 4 borden en schep de wortel erop. Leg er stukjes geitenkaas op en bestrooi met peterselie.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

One thought on “Bulgur met geroosterde bospeen en geitenkaas

  1. Er staat een klein typfoutje in! Zachte geitenkaas bedoel je denk ik 😉 Ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s