Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pad Thai

Een reactie plaatsen

Dit is een erg lekker noedel-groentegerecht met een fantastische ‘amandel-tahin-citroen-koriander-knoflook-sojasaus-dressing’.

Het recept stond onlangs in de Allerhande.

Ingrediënten:

(het recept is voor 2 personen. Het is best veel, dus met 3 personen kun je er ook van eten, of eet de volgende dag het restje als lunch.)

  • 2 grote courgettes
  • 1 grote winterwortel of 2 wortels
  • 100 gram boekweitnoedels (soba-noedels)
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 15 gram koriander
  • 3 eetlepels amandelpasta
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 2-3 teentjes knoflook (ik vond 2 teentjes al best veel voor een dressing)
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 rode paprika, in heel dunne reepjes
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 30 gram cashewnoten
  • 15 gram munt, alleen de blaadjes, fijngesneden

Snijd de courgettes met een spiraalsnijder of dunschiller in dunne linten of reepjes. De zaadlijsten worden niet gebruikt, alleen het stevige deel van de courgettes. Schrap de wortels en snijd ze ook in linten of repen. Koek de boekweitnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak ondertussen de saus. Pureer de olie, koriander, amandelpasta, tahin, ahornsiroop, sojasaus samen met de citroensap, knoflook, cayennepeper én 75 ml water met de staafmixer tot een gladde saus.

Doe de noedels, wortel- en courgettelinten, paprikareepjes, het sesamzaad en de cashewnoten in een grote kom en schenk de dressing erover. Men alles door elkaar en bestrooi met de munt.

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen. Creatief schrijven is het middel dat ik het meest inzet in mijn begeleiding. Ik houd o.a. van schrijven, vegetarisch koken en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.