Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Salade met geroosterde kikkererwten en pompoen

Een reactie plaatsen

Zeer lekkere salade, met geroosterde kikkererwten en pompoen, zongedroogde tomaatjes en veldsla. De perfecte lunch of een lichte hoofdmaaltijd.

Het recept stond een tijdje terug in de Allerhande.

Ingrediënten:

voor 2 personen

  • 250 – 300 gram pompoenstukjes (met of zonder schil, kan allebei – ik vind mét schil lekkerder vanwege de extra bite)
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 160 gram kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld (wat meer is geen enkel probleem, je kunt bijvoorbeeld een restje achterhouden als borrel’nootje’ voor ’s avonds)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1 theelepel geelwortel/kurkuma
  • 2 theelepels honing
  • 60 gram rucola of veldsla
  • 80 gram zongedroogde tomaten, in kleine stukjes

Verwarm de oven op 220 graden. Leg de pompoenstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met paprikapoeder, Provençaalse kruiden en wat zout. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bak de pompoen ongeveer 20 minuten in de oven, tot het gaar is maar nog wel een bite heeft.

Verdeel ondertussen de kikkererwten over een andere met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de chilipoeder. Plaats bakplaat met kikkererwten onder de pompoen in de oven en bak mee, 15-20 minuten, tot ze stevig zijn, maar niet te knapperig. Neem pompoen en kikkererwten uit de oven en laat ongeveer half – 1 uur afkoelen.

Meng ondertussen de rest van de olijfolie met de azijn, kurkuma en honing tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.

Meng de pompoen en kikkererwten met de rucola of veldsla en de zongedroogde tomaten. Schenk de dressing erover en meng goed door elkaar.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s