Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Soupe au pistou 2

Een reactie plaatsen

Deze rijk gevulde groentensoep, met tomaat, sperzieboontjes, prei, aardappel, witte bonen en pasta, wordt extra lekker door de zelfgemaakte pesto (‘pistou’) van basilicum en grano pardano.

Het recept is een eigen, erg smakelijke, variant op een eerder ‘soupe au pistou’-recept.

Ingrediënten:

(voor 2 liter soep)

  • ongeveer 400 gram aardappel, in stukjes van 2 cm
  • 20 gram verse Italiaanse kruiden
  • 250 gram sperziebonen
  • 500 gram trostomaten
  • 300 gram prei
  • ongeveer 330 gram witte (cannellini)bonen
  • 100 gram kleine (schelpjes)pasta
  • 30 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram Grano Pardano kaas
  • 100 – 150 ml olijfolie (zoveel als nodig is voor een mooie pesto)

Bind de kruiden bij elkaar tot een ‘boeketje’. Snijd de aardappelen, sperziebonen en de tomaten in stukjes, de prei in dunne ringen en doe alle groenten in een grote soeppan. Leg het kruidenboeket tussen en voeg 2 liter water en 1 eetlepel zout toe. Breng de soep al roerend aan de kook. Kook de groenten zachtjes gaar, voeg na 15 minuten de witte bonen met vocht en de pasta toe. Kook de soep nog 10 minuten. Haal het boeket uit de soep.

De pistou (pesto): Rasp de kaas. Maak een pistou door de basilicum met de knoflook en de grano padano in de blender te pureren en meng de olijfolie erdoor.

Je kunt de helft van de pistou door de soep roeren en de soep dan nog even doorwarmen. Je kunt er ook voor kiezen om bij het serveren op ieder bord een eetlepel pistou te scheppen. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveer de rest van de pistou in een schaaltje erbij.

Tip: je kunt de soep prima van tevoren klaarmaken. Voeg de witte bonen en pasta dan pas toe als je de soep gaat verwarmen en kook nog 10 minuten mee tot de pasta gaar is. Schep de soep in kommen of borden en verdeel de pistou erover.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s