Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Rabarbertaart

Een reactie plaatsen

Dit is vanaf nu mijn favoriete rabarbertaart, met maanzaad en kokosvlokken: verrukkelijk én eenvoudig te maken!

Het recept vond ik onlangs in de kookrubriek van Henja Schneider in Trouw.

Ingrediënten:

voor een taart met een doorsnede van 24 cm

  • 150 gram zachte boter
  • ongeveer 400 gram rabarber
  • 1 eetlepel suiker
  • 180 gram ruwe rietsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 4 eieren
  • 300 gram bloem, gezeefd
  • 1 zakje (15 gram) bakpoeder
  • 50 gram, of wat meer, maanzaad
  • 50 gram kokosvlokken
  • snuf zout
  • eventueel poedersuiker en vanille-roomijs

Verhit de oven tot 200 graden.

Snijd, waar nodig, de uiteinden van de rabarberstelen af. Snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm (schil alleen de harde, draderige stelen). Kook ze samen met 1 eetlepel suiker kort, ongeveer 2-3 minuten, in 2 dl kokend water. Niet te lang, het moet geen rabarbermoes worden. Giet de stukjes rabarber af en laat uitlekken.

Splijt het vanillestokje en schraap de merg eruit, zet even opzij.

Maal in een vijzel het maanzaad een beetje (hoeft niet helemaal fijn).

Klop met de mixer de boter en de rietsuiker tot een romig mengsel. Mix er vervolgens de eieren door zodat een gladde crème ontstaat.

Zeef de bloem met de bakpoeder. Meng er de kokosvlokken, het maanzaad en een snufje zout door.

Mix dit mengsel, samen met het vanillemerg en de boter-eiercrème tot een mooi, glad, dikkig beslag.

Schep een dun laagje beslag op de bodem van de, met ingevet bakpapier beklede, taartvorm. Schep de uitgelekte stukjes rabarber door de rest van het beslag en schep het in de taartvorm.

Zet in de oven, draai de thermostaat terug naar 180 graden, en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. Als een breinaald er droog uitkomt is de taart klaar. Geniet!

Bestrooi de taart eventueel met poedersuiker, en serveer (afgekoeld) eventueel met ijs.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s