Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Noedels met broccoli, cashewnoten en vegakip

Een reactie plaatsen

Een eenvoudig, snel en érg lekker noedelgerecht!

Het recept stond een tijdje terug in de Allerhande.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 200 – 250 gram mie (mijn favoriet: sobanoedels)
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 15 gram munt
  • 1 limoen
  • 600 gram broccoli
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 3 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 160 gram vegetarische kipstuckjes (Vegetarische Slager)
  • 3 eetlepels sojasaus

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in een paar minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de munt-blaadjes fijn en de limoen in partjes.

Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook in 3 minuten beetgaar in ruime pan water met wat zout. Giet af en laat goed uitlekken.

Halveer de champignons en snijd de grootste in kwarten. Verhit de olie in een wok en bak de champignons samen met de kipstuckjes 3 minuten op hoog vuur. Voeg de sojasaus, noedels en broccoli toe en bak omscheppend nog 2 minuten mee.

Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi met de cashewnoten en munt. Leg er een partje limoen bij.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s