Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Salade van rabarber met gebakken halloumi

Een reactie plaatsen

Ook dol op rabarber? Dit is een érg lekkere en eenvoudige salade met rabarber die gebakken is samen met rode ui en honing en bedekt met gebakken plakjes halloumi!

Wij aten het als hoofdgerecht met wat gebakken aardappeltjes, maar het is ook een geweldig voorgerecht.

Het recept stond onlangs in de vegetarische kookrubriek van Sonja van de Rhoer in Trouw.

Ingrediënten:

voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 – 3 personen met wat gekookte of gebakken aardappeltjes erbij

  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels honing
  • zout en peper
  • 400 gram rabarber
  • 1 rode ui
  • 50 gram rucola
  • 2 takjes munt
  • 200 gram halloumi

Klop een dressing van de azijn, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing en zout en peper naar smaak. Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in diagonale stukjes van 3 cm lengte. Snijd de rode ui in dunne, halve ringen. Was en droog de rucola, snijd de halloumi in plakken.

Verhit de overgebleven eetlepel olijfolie in een koekenpan, zet het vuur lager en bak de rabarber en de ui met de resterende eetlepel honing ongeveer 5-7 minuten om omscheppend.

Schep het rabarbermengsel uit de pan en meng het in een kom met de dressing, de rucola en 1 takje fijngeknipte muntblaadjes.

Bak de plakken halloumi in een hete koeken- (of grill)pan met antiaanbaklaag, zonder olie. Keer de plakken zodra ze lichtbruin zijn en bak de andere kant.

Serveer de gebakken halloumi op de rabarbersalade en garneer met blaadjes munt.

 

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s