Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Salade met wortel, sugar snaps, avocado en walnoten

Een reactie plaatsen

Superlekker is deze salade, een echte aanrader! Gevuld met bospeen, sugar snaps en avocado, besprenkeld met een citroen-walnoten-dressing en bestrooid met geroosterde walnoten.

Het recept vond ik op de Allerhande-website.

Ingrediënten:

voor 2 personen

  • 1 bos bospeen, gewassen en in stukjes van ongeveer 4 cm (snijd de dikkere exemplaren eerst in de lengte doormidden)
  • 200 gram sugarsnaps
  • 1 avocado
  • 1 citroen (geraspt en uitgeperst)
  • 2 theelepels mosterd
  • 4 eetlepels walnootolie
  • 1 kropje sla (romaine of paar handjes pluksla)
  • 75 gram rucola
  • 100 gram walnoten

Kook de bospeen 4-5 minuten. Voeg na 2 minuten de sugarsnaps toe. Giet af als wortel en sugarsnaps beetgaar zijn. Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in lange plakken, halveer deze plakken.

Klop in een ruime schaal het citroensap, de citroenrasp met de mosterd, olie en peper naar smaak tot een dressing. Schep de bospeen, sugarsnaps en avocado erdoor en laat 5 minuten staan.

Was en droog de sla en snijd of scheur de bladeren in grove reep. Schep de sla en rucola luchtig door de dressing met groenten. Verdeel de salade over diepe borden.

Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en strooi over de salade.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s