Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Kikkererwtenpannenkoekjes met geroosterde groenten en yoghurt

Een reactie plaatsen

Mmmm, een traktatie is het: deze pannenkoekjes van kikkererwtenmeel met geroosterde groenten en een yoghurt-citroensaus.

N.B. het beslag voor de pannenkoeken moet een uurtje rusten!

Het recept stond een tijdje terug in de vegetarische kookrubriek van Sonja van de Rhoer in Trouw.

Ingrediënten:

voor de pannenkoekjes:

  • 300 gram kikkererwtenmeel
  • 2-3 theelepels citroenrasp
  • zout
  • 7,5 dl water
  • 0,75 – 1 dl olijfolie
  • olijfolie voor bakken en roosteren

voor de groenten:

  • 3 paprika’s
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • 12 trostomaatjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • sap en rasp van halve citroen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • zout en peper

Verwarm de oven tot 190 graden.

Klop een beslag van het kikkererwtenmeel, de citroenrasp, het zout, het water en zoveel olijfolie dat een mooi glad beslag ontstaat. Dek de kom af en laat het beslag ongeveer een uur rusten.

Maak intussen de groenten schoon. Halveer de paprika’s, verwijder zaadlijsten en snijd de helften nog een keer door. Snijd de courgettes in plakken. Snijd de uien in ringen. Laat de kleine tomaatjes heel, halveer grote exemplaren. Schep de groenten om met 2-3 eetlepels olijfolie en verdeel ze over 1 of 2 bakplaten, bekleed met bakpapier. Bestrooi de groenten met rozemarijnnaaldjes.

Rooster de groenten in ongeveer 30 minuten goudbruin en beetgaar.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.

Schenk er zoveel beslag in dat de bodem bedekt is. Zet de warmtebron laag. Wacht tot de onderkant van het pannenkoekje vanzelf loslaat, keer het dan en bak de andere kant. Ga zo door tot het beslag op is. Houd de gebakken pannenkoeken warm.

Meng de losgeklopte yoghurt met het citroensap, de rasp, knoflook, bieslook, zout en peper naar smaak.

Serveer elk pannenkoekje met een deel van de geroosterde groenten en een dot yoghurtsaus.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s