Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Fattoush met pita, kruiden en tuinerwten

Een reactie plaatsen

Fattoush is een gezonde en lekkere Libanese maaltijdsalade met geroosterd pitabrood.

Dit recept komt uit de laatste Allerhande.

Ingrediënten:

voor 3 personen (in de Allerhande staat dat het voor 4 personen is, maar daarvoor vind ik het echt te weinig)

  • 2 theelepels baharat (specerijenmelange, bijv. van Jonnie Boer)
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepels ciderazijn (naar smaak)
  • 3 grote pitabroodjes, pak 5 stuks
  • 200 gram tuinerwten, diepvries
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 kleine teen knoflook
  • 15 gram munt (alleen de blaadjes)
  • 20 gram platte peterselie
  • 350 gram snoeptomaatjes (verschillende kleuren is nog leuker)
  • 150 gram snoeppaprika’s
  • bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de baharat met 4 eetlepels olie. Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden, zodat je 6 cirkels krijgt. Bestrijk de cirkels met de baharatolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd elke cirkel in 8 puntjes.

Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 10 minuten knapperig. Schep halverwege om.

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de bevroren erwtjes 3 minuten (blancheren). Giet af in een vergiet en laat afkoelen onder koud stromend water.

Klop ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en de ciderazijn tot een een dressing. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de munt en peterselie fijn. Halveer de tomaatjes en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Meng met de kruiden en tuinerwten door de dressing.

Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de groentesalade en garneer met de rest van de pitapuntjes. Serveer direct.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s