Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Venkel-radijs-wortelsalade met gemarineerde sesamzaadjes

Een reactie plaatsen

sesam

Dit is een lekkere, simpele, lichte rauwkostsalade die toch heel rijk van smaak is dankzij de in sojasaus gemarineerde, geroosterde sesamzaadjes.

Wij aten er in de oven geroosterde aardappeltjes bij.

Het recept stond een tijdje terug in de Allerhande.

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 3-4 eetlepels sojasaus
  • 1 venkelknol
  • 2 wortels
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetrijpe avocado
  • 75 gram rucola, of verse kruiden
  • olijfolie
  • bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de sesamzaadjes in een kommetje en giet er zoveel sojasaus bij tot alles net onderstaat. Laat minimaal 15 minuten staan of tot de sojasaus bijna helemaal is opgenomen.

Spreid de vochtige sesamzaadjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 6-10 minuten in de oven. Check regelmatig of de zaadjes niet verbranden en roer ze af en toe. Ze mogen niet donderbruin worden, wel lichtbruin.

Verwijder ondertussen de stengels en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Snijd de venkel, wortel en radijs in zo dun mogelijke plakjes. Dit gaat het best met een mandoline, en anders met een scherp mesje.

Snijd de avocado in stukjes.

Voeg de groenten bij de rucola of kruiden, giet er een flinke scheut olijfolie over, kruid alleen met peper (de sesamzaadjes zijn al zout) en meng voorzichtig. Bestrooi met de sesamzaadjes.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s