Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Frisse komkommersoep met spinazie

Een reactie plaatsen

Een heerlijke koude zomerse soep van komkommer, spinazie en Griekse yoghurt.
Een perfect voor- of lunchgerecht en eenvoudig en snel te maken.

Het recept stond onlangs in het magazine van de Jumbo.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 1 komkommer
  • 1 sjalot, grofgesneden
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 170 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram babyspinazie of bladspinazie

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten. Snijd in grove stukken en doe ze met de sjalot, olijfolie en yoghurt in een kom van keukenmachine of blender.

Houd wat mooie kleine spinazieblaadjes achter om te garneren. Doe de rest bij de komkommer in de kom. Pureer alles in 1 minuut tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Schenk in 4 kleine glazen of kopjes en garneer met de spinazieblaadjes en eventueel een paar druppeltjes olie.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s