Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Parmigiana met courgette

Een reactie plaatsen

Dit is een verrukkelijke parmigiana die gemaakt is met courgette en plakjes hardgekookt ei in plaats van met aubergine. Een absolute aanrader!

Het recept komt uit ‘The green kitchen‘ van David Frenkiel & Luise Vindahl.

Ingrediënten:

voor 4-6 personen

voor de tomatensaus

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • halve theelepel chilivlokken
  • 3 blikjes van 400 gram pruimtomaten
  • 5 takjes basilicum, alleen de blaadjes
  • zout en versgemalen zwarte peper

voor de parmigiana

  • 1 hoeveelheid tomatensaus (zie hierboven)
  • 5 courgettes
  • 5 eieren, hardgekookt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram buffelmozzarella, uitgelekt en in plakken
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 grote handvol basilicum, alleen de blaadjes
  • 1 grote handvol munt, alleen de blaadjes
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

De tomatensaus:
Verhit de olijfolie in een pannetje. Doe de ui, knoflook en chilivlokken erbij en fruit een paar minuten tot ze goudkleurig zijn. Roer de tomaten, basilicum, zout en peper erdoor en druk de tomaten plat met een houten lepel. Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.

De parmigiana:
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken van ongeveer 7 mm. Doe ze in een groot vergiet, bestrooi met 5 theelepels zout en schep goed om. Laat 30 minuten uitlekken.

Pel ondertussen de eieren en snijd ze in plakjes van 7 mm dik.
Spoel de plakken courgette af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de grill(pan) voor. Kwast de plakken in met olijfolie en gril ze 5-10 minuten tot ze goudkleurig zijn; keer ze halverwege om.

Stel het gerecht samen: schep wat tomatensaus in een ovenschaal van 25 x 30 cm. Leg hier een laag courgette op, dan wat plakjes mozzarella, ei, Parmezaanse kaas, basilicum, munt en peper. Herhaal. Je wilt eindigen met een laagje courgette en dat helemaal bedekken met de rest van de tomatensaus en de Parmezaanse kaas.

Zet 40 minute in de oven of tot de kaas goudkleurig is en borrelt. Haal uit de oven en laat ongeveer 10 minuten staan voor je het opdient.

het ‘stapelen’

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s