Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Libanese groentecasserole met halloumi

Een reactie plaatsen

Dit is een heerlijk Libanees groentegerecht met aubergine, prei, aardappel, haricots verts én blokjes halloumi.

Het recept stond onlangs in de kookrubriek van Janny de Moor in Trouw.

Ingrediënten:

voor 2 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • geschilde vastkokende aardappels in schijfjes (naar behoefte, ongeveer 4-6)
  • 1 prei in ringen
  • 1 kleine aubergine in kwartplakken
  • ongeveer 200 gram haricots verts, gehalveerd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 125 gram halloumi, in blokjes
  • 2 eetlepels grofgesneden zongedroogde tomaat op olie
  • 2 eieren
  • paar blaadjes munt

Verhit de olijfolie in een wok met anti-aanbaklaag. Bak eerst de aardappelplakjes een paar minuten, voeg dan de prei toe en bak (afgedekt en regelmatig omscheppend) een paar minuten mee, dan de aubergine, de boontjes, knoflook en tot  slot de kaas. Totdat de aardappels en boontjes gaar zijn. Zout is niet nodig, daar zorgt de kaas voor.

Strooi aan het eind de zongedroogde tomaatjes erover en schenk de eieren erover. Deksel erop en wacht tot de eieren zijn gestold. Garneren met muntblad.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s