Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Romige pompoensoep met gember en chilihoning

Een reactie plaatsen

Dit is een heerlijke, kruidige en licht-pittige Marokkaanse pompoensoep met een Franse twist.

Het recept komt uit het kookboek ‘Vegetarische tajines & couscous‘ van Ghillie Basan.

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • stuk verse gember van ongeveer 5 cm (50 gram), geschild en fijngehakt
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 1 kilo pompoen, zonder zaad en in blokjes van 3-4 cm (in het boek staat ‘geschild’, ik kies voor ‘ongeschild’)
  • 1 liter groentebouillon
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 125 ml slagroom
  • 1-2 eetlepels vloeibare honing
  • 1-2 theelepels verkruimelde gedroogde chilivlokken

Verhit de olie en de boter in een soeppan. Roer de ui, gember, het korianderzaad en het venkelzaad erdoor en bak alles ongeveer 3 minuten, tot de ui begint te verkleuren. Schep de pompoen erdoor tot de stukken rondom zijn bedekt met de ui en gember.

Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Dek de pan af en laat de soep ongeveer 24 minuten zacht koken, tot de pompoen zeer gaar is.

Pureer de soep met een staafmixer. Laat op een laag vuur sudderen, breng op smaak met zout en peper en roer de slagroom erdoor.

Schep de soep in kommen. Laat er met een draaiende beweging wat honing in vallen en serveer de soep direct.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s