Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Salade van watermeloen, feta en zwarte olijven

Een reactie plaatsen

Dit is een heerlijke zoet-frisse zomerse salade. Het perfecte bij- of lunchgerecht!

Het recept stond onlangs in de kookrubriek van Henja Schneider in Trouw.

Ingrediënten:

voor 6 personen

  • 2 rode uien
  • 2 (of 3) limoenen
  • 2 kilo watermeloen
  • 200 gram feta
  • bos bladpeterselie
  • bosje munt
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 150 gram zwarte olijven zonder pit
  • grof gemalen zwarte peper

Pers 2 limoenen uit. Snijd de rode uien in zeer dunne halvemaantjes en leg ze in een kom. Giet het limoensap erover en laat ze (minimaal) een uurtje weken om ze transparant roze en zachter van smaak te laten worden.

Verwijder de schil van de watermeloen, verwijder de pitten en snijd in kleine blokjes. Snijd de feta in blokjes van ongeveer gelijke grootte. Doe watermeloen en feta samen in één grote, vrij platte schaal. Ga ze nog niet echt mengen.

Pluk de blaadjes peterselie van de takjes. Ze dienen niet als garnering, maar als bladsla. Hak de muntblaadjes fijn. Doe ook de peterselie en munt in de schaal. Meng nog niet.

Voeg kort voor je de salade wilt serveren de roze uienhalvemaantjes en het (inmiddels ook rozige) limoensap aan de salade toe. Meng nog niet!

Strooi op het laatste moment de olijven op de salade, sprenkel de olijfolie erover en maal er peper boven.

Meng met je handen de diverse ingrediënten nu voorzichtig door elkaar, zodat de watermeloen en feta heel blijven en niet alles grijs wordt door de olijven.

 

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach en trainer met mensen met werk- en levensvragen. Creatief schrijven is het middel dat ik het meest inzet in mijn begeleiding. Ik houd o.a. van schrijven, vegetarisch koken en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.