Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bietensalade met blauwe bessen

Een reactie plaatsen

Deze salade ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk – het is in alle opzichten een feestje !

Het is een makkelijke salade die je snel kunt maken. Tenminste, als je vooraf de bietjes hebt gepoft, wat ongeveer 2 uur kost. Maar dat kun je ook een dag van tevoren doen šŸ™‚ .

Het recept komt uit het fijne kookboek Ā ‘De Veldkeuken‘ van Femke de Winter-Went.

Ingrediƫnten:

voor 4 personen

  • 600 gram rode bietjes
  • scheut balsamicoazijn
  • scheut milde olijfolie
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 50 ml balsamicoazijn
  • 75 ml milde olijfolie
  • sap en rasp van een halve sinaasappel
  • halve theelepel honing
  • peper en zout
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
  • 2 handen rucola
  • 50 gram blauwe bessen (of wat meer, waarom niet)
  • 100 gram walnoten
  • 120 gram zachte geitenkaas of blauwe kaas

Verwarm de oven op 180 graden. Wikkel de bietjes per stuk of per paar in aluminiumfolie, samen met een scheut balsamicoazijn, een scheut olijfolie en peper en zout. Pof ze ongeveer 2 uur in de oven, tot ze gaar zijn. Dit weet je, als je er heel makkelijk met een vork op mes in kunt prikken. Als ze eenmaal gaar en afgekoeld zijn, wrijf je het velletje eraf, of je schilt de bieten met een mesje.

Voor de dressing: roer met een garde alle ingrediƫnten door elkaar tot het een beetje een gebonden dressing is.

Snijd de bieten in partjes en schep er de dressing, de kappertjes en de rode uien door. Zo kun je de bietjes laten marineren tot je de salade gaat eten (minimaal een half uur).

Maak de salade pas op het laatste moment af: meng de rucola, de blauwe bessen en de walnoten vlug door de bietjes en leg de salade op een schaal. Brokkel de kaas erover met nog een paar noten en bessen en serveer.

Tip: eet er lekker brood bij met goede olijfolie om in te dippen.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen Ć©n geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s