Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Courgette-venkelsoep met kerrie

Een reactie plaatsen

Dit is een snelle, makkelijke en lekkere soep met courgette en venkel, gekruid met kerrie.

Het recept scheurde ik uit een verder niet zo interessant gratis kookboekje waarvan ik de naam  niet meer weet.

Ingrediënten:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 venkelknollen, in stukken
  • 3 courgettes, in stukjes
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • zout en peper

Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook in 5 minuten glazig.

Voeg de venkel, twee derde van de courgettestukjes, de bouillon en het kerriepoeder toe en laat het geheel op zacht vuur met het deksel op de pan ongeveer 25 minuten pruttelen.

Pureer de soep met de staafmixer en roer de crème fraîche erdoorheen.

Voeg de rest van de courgettestukjes toe en warm deze nog even mee tot ze beetgaar zijn.

Serveer de soep warm.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s