Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Koude noedels met komkommer en sesam

1 reactie

Ik zou het nooit verzonnen hebben om noedels koud te eten, maar deze noedels smaken echt heerlijk! Vooral natuurlijk dankzij de dressing van sojasaus, sesamolie, pindakaas, gember en rijstazijn.

Het is een makkelijk en snel gerecht, dat moet afkoelen in de koelkast en dat je dus goed van tevoren kunt maken.

Het recept komt uit ‘Het Love & Lemons kookboek‘ van Jeanine Donofrio en stond laatst in de bijlage van het Parool.

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus (tamari)
  • 1 eetlepel sesamolie, plus nog wat om te besprenkelen
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepel geraspte gemberwortel
  • 2 eetlepel bosui, in ringetjes
  • 340 gram soba- of somennoedels
  • 1 grote komkommer, julienne gesneden (als dunne lucifers)
  • 2 eetlepels sesamzaad

Lekker om toe te voegen:

  • sugarsnaps, 1 minuut geblancheerd
  • schijfjes radijs
  • avocadoblokjes
  • edamame
  • tofublokjes

Klop de rijstazijn, tamari, sesamolie, pindakaas, knoflook en gember in een grote kom. Roer de bosuitjes erdoor.

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet ze af en koel ze ongeveer 1 minuut in een kom ijswater. Giet nogmaals af en voeg toe aan de kom met dressing.

Doe de komkommer erbij en schep alles om. Voeg de sugarsnaps, avocadoblokjes en eventuele andere extra’s toe.

Voeg naar smaak nog wat tamari toe. Sprenkel er tot slot nog een beetje sesamolie over en strooi er sesamzaadjes overheen. Zet de noedels totdat je ze gaat eten in de koelkast.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach met mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

One thought on “Koude noedels met komkommer en sesam

  1. Ga ik snel een keer maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.