Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bloemkoolcouscous met mais, doperwtjes, feta en olijven

Een reactie plaatsen

Deze lekkere, frisse bloemkoolcouscous is leuk én makkelijk om te maken. Gevuld met doperwtjes, mais, tomaat, olijven, feta en veel kruiden!

Het recept stond onlangs in supermarktmagazine ‘Boodschappen’.

Ingrediënten:

voor 4 personen (volgende dag ook lekker als lunchgerecht)

  • 1 bloemkool, ongeveer 750 gram, in roosjes
  • 150 gram diepvriesdoperwten
  • 200 gram mais, uitgelekt
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 3 trostomaten, in blokjes
  • 200 gram feta, in blokjes
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit, in plakjes
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • 2 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen

Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine tot het bloemkoolkruim op couscous lijkt.

Kook de doperwtjes ongeveer 3 minuten, voeg dan de mais even toe en giet samen af.

Rooster de bloemkool in een grote, droge wok of koekenpan al omscheppend 2-3 minuten. Voeg dan doperwten, mais, feta, olijven, ui en de helft van de kruiden toe en verwarm kort.

Roer de olijfolie erdoor, knijp er een halve-hele citroen (even proeven) boven uit en bestrooi met de rest van de kruiden.

 

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s