Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Pastinaaktaart met feta, walnoten en oude kaas

Een reactie plaatsen

Een lekkere, wat zoetige, hartige taart gevuld met pastinaak, rode ui, feta en walnoten !

Het recept komt uit de laatste ‘Boodschappen’.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 5 – 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 – 4 pastinaken (ongeveer 400 gram), geschild en in blokjes
  • 4 eieren
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • 150 gram feta, verkruimeld
  • 75 gram walnoten, grof gehakt
  • 100 gram oude kaas, geraspt
  • springvorm van 24 cm doorsnede, ingevet

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg eventueel bakpapier op de bodem van de springvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Prik de deegbodem in met een vork.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de pastinaak en 200 ml water toe en stoof 6-8 minuten. Giet af en laat iets afkoelen.

Klop de eieren los met de yoghurt, honing en zout en peper. Schep er de feta doorheen. Meng de pastinaak erdoor en giet het mengsel op de deegbodem. Bestrooi de bovenkant met walnoten met daarover de oude kaas.

Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.