Dit is een heerlijke, kruidige zoete-aardappelsoep, waar behalve zoete aardappelen ook wortel en paprika in zit. De soep is snel en makkelijk te maken en wordt versierd met kwark met limoenrasp en geroosterde pompoen- en sesamzaadjes.
Het recept vond ik in de laatste Boodschappen.
Ingrediënten:
voorgerecht voor 4 personen, hoofdgerecht voor 3-4 personen met lekker brood erbij
- 2 zoete aardappelen, in blokjes
- 3 wortels (of 1-2 winterwortels), geschrapt en in blokjes
- 1 paprika, in blokjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel kardemompoeder
- halve theelepel kurkuma
- halve theelepel kaneel
- halve theelepel cayennepeper
- 1 liter groentebouillon
- 4 eetlepels pompoenpitten
- 2 eetlepels sesamzaad
- 2 theelepels honing
- 5 eetlepels kwark
- rasp en sap van 1 limoen
- halve rode peper, in dunne ringetjes
Kook de zoete aardappel, wortel, paprika, knoflook en specerijen in ongeveer 20 minuten gaar in de groentebouillon.
Pureer de soep, en zeef deze eventueel om een zijdezachte structuur te krijgen (heb ik niet gedaan).
Rooster de pompoenpitten en het sesamzaad in een droge, hete koekenpan; voeg dan de honing toe. Roer snel en goed door en laat afkoelen op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper.
Meng de kwark met de limoenrasp en -sap en de rode peper-ringetjes. Verdeel de soep over de borden en schep in elk bord een lepel van het kwarkmengsel, bestrooi met de crunchy pompoenpitten met sesam en serveer direct.
27 oktober 2017 om 18:45
Wat een lekkere verrassende soep. Die kwark (heb het 1/2 met Griekse yoghurt) gedaan maakte de soep heel lekker. dankjewel!
28 oktober 2017 om 15:17
Graag gedaan Marja! Ik vind het ook een erg lekkere soep, ga ‘m binnenkort weer maken 🙂