Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Zoete-aardappelsoep met pompoenpitten en sesamzaad

2 reacties

Dit is een heerlijke, kruidige zoete-aardappelsoep, waar behalve zoete aardappelen ook wortel en paprika in zit. De soep is snel en makkelijk te maken en wordt versierd met kwark met limoenrasp en geroosterde pompoen- en sesamzaadjes.

Het recept vond ik in de laatste Boodschappen.

Ingrediënten:

voorgerecht voor 4 personen, hoofdgerecht voor 3-4 personen met lekker brood erbij

  • 2 zoete aardappelen, in blokjes
  • 3 wortels (of 1-2 winterwortels), geschrapt en in blokjes
  • 1 paprika, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • halve theelepel kurkuma
  • halve theelepel kaneel
  • halve theelepel cayennepeper
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 theelepels honing
  • 5 eetlepels kwark
  • rasp en sap van 1 limoen
  • halve rode peper, in dunne ringetjes

Kook de zoete aardappel, wortel, paprika, knoflook en specerijen in ongeveer 20 minuten gaar in de groentebouillon.

Pureer de soep, en zeef deze eventueel om een zijdezachte structuur te krijgen (heb ik niet gedaan).

Rooster de pompoenpitten en het sesamzaad in een droge, hete koekenpan; voeg dan de honing toe. Roer snel en goed door en laat afkoelen op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper.

Meng de kwark met de limoenrasp en -sap en de rode peper-ringetjes. Verdeel de soep over de borden en schep in elk bord een lepel van het kwarkmengsel, bestrooi met de crunchy pompoenpitten met sesam en serveer direct.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Zoete-aardappelsoep met pompoenpitten en sesamzaad

  1. Wat een lekkere verrassende soep. Die kwark (heb het 1/2 met Griekse yoghurt) gedaan maakte de soep heel lekker. dankjewel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.