Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Griekse linzensoep

Een reactie plaatsen

Dit is een heerlijke, stevige linzensoep. Gevuld met prei, bleekselderij, wortelen en tomaten én met veel kruiden.

Het recept stond onlangs in de kookrubriek van Rianne Buis in Trouw.

Ingrediënten:

voor 6 personen

  • 400 gram groene of bruine linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 prei
  • ongeveer 100 ml olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 6 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 stengels bleekselderij in boogjes
  • ongeveer 400 gram wortelen, in stukjes
  • 1 grote bos platte peterselie, middelfijn gehakt
  • 2-3 flinke, rijpe tomaten, in stukjes
  • snufje gemalen kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • halve theelepel gedroogde oregano
  • 2 groentebouillontabletten
  • zout, versgemalen peper

Snijd de prei in ringen, snijd het groen in stukken. Verhit de helft van de olie in een grote soeppan en fruit de ui in een paar minuten goudgeel. Fruit de knoflook even mee. Voeg de prei, bleekselderij, wortel, peterselie, tomaat en linzen toe en roer alles goed om. Voeg de rest van de olie, peper naar smaak, kruidnagel, laurierbladen, rijm en oregano toe.

Voeg zoveel water toe dat alles ruim is ondergedompeld ! Kook de soep met deksel op de pan op een laag vuur in een uur (of nog iets langer) zachtjes gaar. Roer af en toe. Voeg na 45 minuten de verkruimelde bouillontabletten toe. Giet er dan zonodig wat water bij.

Proef als de soep gaar en gebonden is en breng op smaak met zout en peper. Voeg naar smaak nog wat (extra vierge) olijfolie toe. Verwijder de laurierbladen.

Schep in de borden. Garneer eventueel met wat fijngesneden peterselie en/of fijngehakte walnoten.

Lekker met goed brood en bijvoorbeeld feta.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s