Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Linzensalade met geroosterde pastinaak, courgette en tomaatjes

Een reactie plaatsen

Heerlijke salade van gele linzen gekruid met een gebakken ui-gember-komijn-kurkumamengsel, bedekt met geroosterde pastinaak, courgette en tomaatjes. Eenvoudig én erg lekker!

Het recept is een variant op het recept dat Sonja van de Rhoer onlangs in Trouw plaatste.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 250 gram gele linzen
  • 1-2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gemberwortel (ongeveer 2 cm), fijngesneden
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder of komijnzaadjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snufje cayennepeper
  • 200 gram kleine trostomaatjes
  • 2 courgettes, in repen van 6 x 2 cm
  • 1 appel met rode schil, in partjes
  • 2 pastinaken, in reepjes
  • eventueel bloemkoolroosjes en plakjes rettich
  • koriander, eventueel ook wat dille

Verhit de oven op 200 graden.

Kook de linzen in ruim 750 ml water in ongeveer 20 minuten beetgaar.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui zachtjes 2 minuten. Voeg dan de knoflook, gember, kurkuma, komijn, kerrie en cayennepeper toe. Bak tot ui en knoflook nét zacht zijn. Schep de beetgare linzen hierdoor en zet dit even apart.

Roer de reepjes courgette en pastinaak in een grote kom om met wat olijfolie en peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 15 minuten in de over. Schep alles dan om en voeg de tomaatjes, appel partjes en eventueel bloemkoolroosjes toe. Rooster weer 15- 20 minuten totdat de pastinaak mooi goudbruin is en de velletjes van de tomaatjes gebarsten zijn.

Verdeel de linzen over 4 borden, schep de geroosterde groenten erop. Strooi de koriander erover en eventueel de plakjes rettich.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.