Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Tamara’s ratatouille

Een reactie plaatsen

Een verrukkelijke ratatouille, uit het kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi !
Met onder andere pompoen, pastinaak, paprika, haricots verts, courgette en aubergine – een aanrader !

Ingrediënten:

voor 4 personen

Belangrijk: alle groenten eerst snijden voordat je begint !

  • 1,1 dl zonnebloemolie
  • 2 kleine uien, in blokjes van 3 cm
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • halve verse groene chilipeper, in dunne ringetjes
  • 2 kleine rode paprika’s, in blokjes van 3 x 3 cm
  • halve kleine flespompoen, geschild en in blokjes van 3 cm
  • 1 kleine pastinaak, geschild en in blokjes van 3 cm
  • 200 gram haricots verts, afgehaald
  • 1 middelgrote courgette, in blokjes van 3 cm
  • 1 kleine of halve grote aubergine, geschild, in blokjes van 3 cm
  • 1 kleine aardappel, geschild, in blokjes van 3 cm
  • 2 middelgrote tomaten, ontveld, fijngehakt
  • halve eetlepel fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 dl water
  • fijngesneden koriander voor eroverheen
  • zout en peper
  • eet er rijst of stevig brood bij

Giet tweederde van de olie in een braadpan en verhit. Doe de uien erin en fruit ze 5 minuten.Roer de knoflook, chilipeper en paprika door de ui en bak alles weer 5 minuten.
Voeg de pompoen en pastinaak toe en bak weer 5 minuten.

Schep alle groenten met een schuimspaan uit de pan in een kom, en laat zoveel mogelijk olie in de pan achter. Giet de overgebleven olie erbij en verhit deze. Bak nu de haricots verts, courgette en aubergine 5 minuten en schep af en toe om.

Doe de inhoud van de kom weer in de pan en voeg nu ook de aardappelblokjes, tomaten, suiker, tomatenpuree en royaal zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar, giet het water erbij tot de groenten tot ongeveer de helft in het water staan. Doe het deksel op de pan en laat de groenten 30 minuten pruttelen. Proef en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

Verhit de oven tot 200 graden. Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan in een grote braadslee tot een 2-3 cm dikke laag. Giet het kookvocht erover en zet de braadslee nog 30 minuten in de oven. De groenten moeten nu botergaar zijn en het vocht vrijwel ingekookt. Garneer met koriander.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.