Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Kokostaart met amandelen en bosbessen

Een reactie plaatsen

Deze prachtige en verrukkelijke taart met amandelen, kokos en bosbessen is een aanrader. Makkelijk te maken, blijft wel 3 dagen goed en heerlijk bij de koffie of als dessert.

Dit is de eerste taart die ik bakte uit m’n nieuwe kook-bakboek ‘Sweet‘ van Yotam Ottolenghi en Helen Goh. Een veelbelovend begin!

Ingrediënten:

  • 180 gram gemalen amandelen/amandelmeel
  • 60 gram gedroogde geraspte kokos
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 70 gram zelfrijzend bakmeel
  • kwart theelepel zout
  • 4 grote eieren
  • 200 gram boter, gesmolten, laat staan tot het op kamertemperatuur is
  • 1,5 theelepel vanille-extract
  • fijne rasp van 2 citroenen (2 theelepels)
  • 200 gram verse bosbessen of blauwe bessen
  • 20 gram geschaafde amandelen
  • taartvorm van ongeveer 23 cm

Vet de taartvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe het amandelmeel met de kokos, suiker, bakmeel en zout in een grote mengkom en roer alles goed door elkaar om het mengsel luchtig en klontvrij te maken.

Klop de eieren in een andere kom los. Voeg de gesmolten boter, het vanille-extract en de citroenrasp toe en kop goed door elkaar (gaat goed met een mixer).
Giet het eimengsel bij het droge mengsel en roer of klop tot alles goed is vermengd. Schep 150 gram bosbessen door het beslag en giet het in de vorm. Strooi de overgebleven bosbessen over de bovenkant samen met de geschaafde amandelen en bak de taart 50 – 55 minuten tot een breipen er schoon uit komt. Houd de taart tegen het einde van de baktijd goed in de gaten, door het vrij grote aantal eieren kan het gebak in enkele minuten té gaar worden (uiteindelijk had mijn taart 5 minuten langer nodig, dus ongeveer 60 minuten).

Zet de vorm 30 minuten opzij voor je de taart eruit haalt. Je kunt de taart warm met bijvoorbeeld room serveren of rustig laten afkoelen.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.