Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bloemkoolpizza met mozzarella, boerenkool en citroen

2 reacties

 

Dit is een erg bijzondere én bijzonder lekkere ‘pizza’. De bodem is gemaakt van bloemkool vermengd met amandelmeel en Parmezaan en wordt daarna belegd met boerenkool, citroen en Parmezaan. Makkelijk om te maken, mooi om te zien en heerlijk om te eten!

Het recept komt uit het kookboek ‘Life in balance’ van Donna Hay.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 8 (niet te grote) stengels boerenkool, de harde nerf verwijderd, in stukken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • halve theelepel gedroogde chilivlokken
  • 1 eetlepel dun gesneden citroenschil (zeste)
  • 20 gram geraspte Parmezaan
  • 125 gram buffelmozzarella
  • handje kleine basilicumblaadjes

Voor de bloemkoolpizzabodems:

  • 600 gram bloemkoolroosjes, grof gesneden
  • 90 gram amandelmeel
  • 40 gram fijn geraspte Parmezaan
  • 3 eieren, losgeroerd
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet voor de pizzabodems twee ronde pizza- of quichevormen van 25-30 cm in en bekleed met bakpapier.

Maal de bloemkool in porties in de keukenmachines tot een fijn kruimig mengsel. Doe in een grote kom, voeg het amandelmeel, de parmezaan, eieren en peper & zout toe. Meng tot een soepel deeg. Druk in beide vormen de helft van het deeg uit. Zet 20-25 minuten in de oven of tot de bodems goudbruin en krokant zijn.

Schep de boerenkool, olie, knoflook, chilivlokken en citroenzeste om in een kom. Verdeel het mengsel over de pizzabodems en strooi er Parmezaan over. Zet 8-10 minuten in de oven of tot de boerenkool krokant is. Leg op elke pizza mozzarella en basilicum en serveer.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve (schrijf)coach voor vrouwen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

2 thoughts on “Bloemkoolpizza met mozzarella, boerenkool en citroen

  1. Waar kun je die grote boerenkolen kopen zegmaar nog ongesneden?

    • Hoi Louie, bij de biologische winkel of bij een ouderwetse groenteboer moet dat lukken (ik kocht het bij de EkoPlaza). Helaas hebben de ‘gewone’ supermarkten het bijna nooit. Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s