Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

pompoen-kikkerwerwtensoep

Een reactie plaatsen

pompoensoep-kikkererwten

Dit is een lekkere, winterse en stevige maaltijdsoep met rode peper, geurige komijn en verse munt. De kikkererwten zorgen voor stevigheid én voor extra eiwitten.

Het recept zat een tijd terug in een vegetarische Hello Fresh-box.

Ingrediënten:

  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 rode peper, zaden verwijderd, fijngesneden
  • 1 biologische ronde pompoen
  • 2 potten kikkererwten van ongeveer 350 gram
  • 4 theelepels komijnpoeder
  • 16 blaadjes munt
  • 3 groentebouillontabletten
  • 2 eetlepels honing
  • extra vierge olijfolie, naar smaak
  • peper en zout, naar smaak

Verwarm de oven op 210 graden.

Verwijder de zaadlijsten van de pompoen en snijd de pompoen klein. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel af onder de kraan.

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen, komijnpoeder en de helft van de kikkererwten toe en bak al roerende 1 minuut. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 1400 ml kokend water toe (350 ml per persoon) en breng afgedekt aan de kook. Laat de sope dan 15 minuten zachtjes koken.

Meng de overige kikkererwten met de honing en een snufje zout op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de munt in dunne reepjes.

Haal de soep van het vuur en pureer deze grof met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat kokend water toe als je de soep iets te dik vindt.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met gebakken kikkererwten, munt en een beetje extra vierge olijfolie.

Lekker met goed brood!

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.