Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Rodebieten-pastinaaksoep met groentechips en zure room

Een reactie plaatsen

Dit is een lekkere en makkelijke soep van rode bieten en pastinaak.

Het recept komt uit een recente Allerhande.

Ingrediënten:

  • 400 gram pastinaak
  • 400 gram gekookte rode bieten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram boter
  • halve eetlepel gemalen anijszaad
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 blikken zwarte bonen
  • 125 ml zure room
  • 100 gram groentechips

Schil de pastinaak en bieten en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en knoflook. Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalot en het anijszaad 3 minuten op laag vuur. Voeg de pastinaak, biet en knoflook toe en bak 5 minuten mee.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten op laag vuur koken. Spoel de bonen af en laat uitlekken.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Zet terug op het vuur en voeg de bonen toe. Verwarm nog 5 minuten. Breng op smaak met peper.

Verdeel de soep over kommen. Schep in elke soep een eetlepel zure room en serveer met de groentechips.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach voor mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei en schrijfplezier. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.