Vegetarisch eten is een feest!

lekker en gevarieerd vegetarisch

Bloemkool-linzensoep met ei

Een reactie plaatsen

Dit is een werkelijk verrukkelijke soep ! Bloemkool, kerrie, rode linzen, kurkuma, koriander en hardgekookt ei – dat is alles wat er in zit!
Ik heb deze soep in korte tijd al twee keer gemaakt en ga dat binnenkort weer doen.

Het recept komt uit de vegetarische kookrubriek van Sonja van de Rhoer in Trouw.

Ingrediënten:

Volgens het recept is dit een maaltijd voor 4 personen, maar ik denk voor maximaal 3. Voor 4 personen zou ik zeker 1,5 keer het recept maken.

  • 1 ui
  • ongeveer 400 gram bloemkool
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 eetlepel kerriepoeder mild (ik gebruikte curry madras van Jonnie Boer)
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 8 dl groentebouillon (1,5 tablet)
  • 100 ram rode linzen
  • 2 hardgekookte eieren
  • verse koriander
  • eventueel 1 kleine rode peper, in reepjes
  • eventueel 4 eetlepels Griekse yoghurt

Snipper de ui. Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui glazig, voeg de bloemkool, kerriepoeder en kurkuma toe en bak al roerend mee. Voeg eventueel naar smaak reepjes rode peper toe. Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat zachtjes 8 minuten doorkoken.

Voeg de gewassen linzen toe en kook de soep, onafgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes door tot de linzen gaar zijn.

Hak de eieren grof en de koriander fijn. Voeg beide op het laatst toe aan de soep en serveer direct. Voeg eventueel bij iedereen een eetlepel yoghurt toe.

Advertenties

Auteur: Marianne Panneman

Ik werk als creatieve en narratieve (schrijf)coach met mensen met werk- en levensvragen én geef creatieve schrijfworkshops en -cursussen gericht op persoonlijke groei. Ik houd van schrijven, vegetarisch koken, schilderen en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.